Gezond eten heeft zin voor de ogen

Gezond eten heeft zin voor de ogen

Geplaatst op 15-07-2017

Mensen met gezonde ogen zien dit vaak als vanzelfsprekend, maar als je zicht slechter is besef je dat je zuinig op je ogen moet zijn. Voor enkele oogziekten zijn de onderzoeken nog in volle gang, maar voor andere is er al  bewijs geleverd: voeding heeft wel degelijk zin voor gezonde ogen en kan bijdragen aan een beter zicht. Lees onderstaand meer over het effect van gezonde voeding op uw ogen.

Het blijkt dat gezonde voeding ziekten stop kan zetten, maar definitieve beschadigingen kunnen niet teruggedraaid worden. Daarom kunt u maar beter vroeg beginnen met de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik wil niet zeggen dat u nu helemaal geen oogafwijkingen meer krijgt, maar vitamines, anti-oxidanten en natuurlijke bouwstoffen houden uw ogen wel degelijk langer gezond.

Op onze blog geef ik regelmatig tips over voedingsstoffen die goed voor uw ogen zijn en lekkere recepten om het direct toe te passen. Hieronder alvast een klein recept in het kader van de oranje paprika.
 

Recept oranje paprika, bleekselderij smoothie

Goed tegen: Macula Degeneratie, Diabetes, Cataract/Staar

Klaar in: 10 minuten

Personen: 2

Ingrediënten:

  • 1 oranje paprika
  • 3 stuks bleekselderij
  • 150 ml yoghurt
  • 1 handvol ijsblokjes
  • 10 ml tomatensap
  • Chilipoeder, zout, suiker naar behoefte

Bereiding:

  1. Was de oranje paprika en snijd deze door midden. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Maak de bleekselderij goed schoon en verwijder de buitenste randen. Was de stengels en snijd deze in stukken.
  2. Pureer de paprika en de bleekselderij grof met de blender. Voeg yoghurt, zout en suiker toe en blend het geheel opnieuw. Blend tenslotte het ijs mee.
  3. Giet de smoothie in 2 glazen en bestrooi deze met chilipoeder voor de finishing touch.

Drink smakelijk en hou onze blog, Facebook en website in de gaten voor meer weetjes en recepten.

Gezond eten heeft zin voor de ogen