Vermoeide ogen op kantoor? Zo lost u het op!

Vermoeide ogen op kantoor? Zo lost u het op!

Geplaatst op 29-02-2024

In de hedendaagse kantooromgeving, waar schermen een centrale rol spelen, ervaren veel mensen vermoeidheid van de ogen. Deze vermoeidheid kan leiden tot hoofdpijn, wazig zien en zelfs nek- en schouderklachten. Gelukkig biedt Bielars Optiek & Optometrie doeltreffende oplossingen om deze klachten tegen te gaan en uw zicht en welzijn op de werkplek te verbeteren.  

1. Zorg voor de juiste verlichting 

Een van de belangrijkste stappen om vermoeide ogen te voorkomen is het zorgen voor de juiste verlichting. Fel licht en schittering op uw scherm kunnen uw ogen sneller vermoeien. Positioneer uw computer zo dat vensters zijdelings van u zijn, in plaats van recht voor of achter u. Overweeg het gebruik van een anti-schitteringsfilter voor uw scherm en zorg ervoor dat de helderheid van het scherm overeenkomt met het omgevingslicht.  

2. Neem regelmatig pauzes 

Het 20-20-20-regel is een eenvoudige, maar effectieve techniek: kijk elke 20 minuten voor minstens 20 seconden naar iets dat 20 voet (ongeveer 6 meter) verderop is. Deze korte pauzes helpen de oogspieren ontspannen en verminderen de kans op vermoeide ogen.  

3. Draag de juiste bril 

Niet elke bril is geschikt voor werk op de computer. Bielars Optiek & Optometrie biedt speciale computerbrillen die ontworpen zijn om uw zicht te optimaliseren en de belasting van uw ogen te verminderen. Deze brillen kunnen ook voorzien worden van een blauwlichtfilter, wat de blootstelling aan potentieel schadelijk blauw licht van schermen vermindert.  

4. Zorg voor een correcte houding 

Een goede ergonomische inrichting van uw werkplek is cruciaal. Zorg ervoor dat uw monitor ongeveer op armlengte afstand staat en de bovenkant van het scherm op of net onder ooghoogte. Een juiste houding voorkomt dat u te veel naar voren leunt en uw ogen onnodig belast.  

5. Bevochtig uw ogen 

Airconditioning en verwarming kunnen de lucht in kantoren droog maken, wat bijdraagt aan vermoeide ogen. Knipper regelmatig om uw ogen vochtig te houden en overweeg het gebruik van kunsttranen als u last heeft van droge ogen.  

6. Laat uw ogen regelmatig controleren 

Een regelmatige oogcontrole bij Bielars Optiek & Optometrie kan eventuele zichtproblemen vroegtijdig opsporen en corrigeren. Zelfs kleine afwijkingen kunnen bijdragen aan vermoeide ogen, dus een actuele bril- of lenssterkte is essentieel.  

Door deze tips te volgen, kunt u de impact van vermoeide ogen op uw werk en welzijn aanzienlijk verminderen. Bielars Optiek & Optometrie staat klaar om u te adviseren en te ondersteunen met professionele zorg en op maat gemaakte oplossingen voor uw specifieke behoeften. Neem contact op met onze specialisten of kom langs bij onze winkel in Breda. Bescherm uw ogen en verbeter uw comfort en productiviteit op de werkplek.  

Vermoeide ogen op kantoor? Zo lost u het op!