Kunst van Janny Reijnders bij Bielars

Kunst van Janny Reijnders bij Bielars

Geplaatst op 22-07-2019

De winkel van Bielars Optiek & Optometrie in Breda wordt al jaren gesierd door verschillende kunstwerken. Graag stellen wij u voor aan een kunstenares die vanaf heden ook bij ons te zien is. Janny Reijnders is in 1994 begonnen met schilderen en is sinds 2012 aangesloten bij schilderscollectief VBK uit Breda. En haar werken zijn nu dus ook bij ons te vinden!

Als er iets is waar uw ogen voor nodig zijn, is het wel kunst. Bielars Optiek & Optometrie ondersteunt graag de lokale kunstenaar en probeert daarom ieder kwartaal weer ander werk te hebben hangen. Schilder Janny Reijnders hoort daar vanaf heden ook bij. “Ik ben in 1994 begonnen met schilderen waarbij ik les kreeg van verschillende kunstenaars. Fijnschilder Nico van der Linde uit Den Bosch heeft me de fijne kneepjes van het tekenen en schilderen bijgebracht en dankzij hem ben ik de klassieke teken- en schilderopleiding aan de Academie voor Schone Kunsten in België gaan volgen. Die opleiding heb ik na tien jaar succesvol afgerond waarna ik me in 2012 heb aangesloten bij collectief VBK Breda.”

Experimenteren met materialen

In dat collectief schildert Janny met andere kunstenaars en exposeren ze hun werken. Ook wisselen ze ervaringen uit over de problematiek van de schilderkunst. Maar hoe kenmerkt haar werk zich? Janny: “Ik werk met verschillende soorten verf als aquarel-, olie- en acrylverf, maar ook pastelkrijt en pigmenten. Ook verwerk ik verschillende materialen in mijn schilderijen. Mijn inspiratie doe ik op door met mijn fototoestel op pad te gaan en foto’s te maken van oude gebouwen en beelden. Maar vooral de natuur inspireert mij. Het is voor mij een uitdaging om bijvoorbeeld hout of verroest metaal weer te geven op doek.” Het werk van Janny is vanaf heden dus ook te zien bij Bielars Optiek & Optometrie. Voor meer informatie over haar kunt u op haar Facebookpagina terecht.
 

Kunst van Janny Reijnders bij Bielars