Zo gaat een optometrisch onderzoek in z’n werk

Zo gaat een optometrisch onderzoek in z’n werk

Geplaatst op 09-08-2022

Het is verstandig om uw ogen periodiek te laten onderzoeken, zeker wanneer er in uw familie oogziekten voorkomen. Benieuwd hoe een optometrisch onderzoek in z’n werk gaat? Lees het in deze blog.

Heeft u steeds vaker hoofdpijn of last van droge, branderige of jeukende ogen? Bij deze en andere oogklachten is het verstandig om een bezoekje te brengen aan een gediplomeerde optometrist. Door middel van een optometrisch onderzoek kan een optometrist uw klachten onderzoeken. Vervolgens wordt er een behandeling voorgesteld om ervoor te zorgen dat uw klachten zo snel mogelijk verminderen of weggaan. Maar ook als uw ogen helemaal in orde lijken, is het niet verkeerd om eens in de twee jaar een optometrisch onderzoek te laten doen. 

Wat is het doel van een optometrich onderzoek?

Bij een optometrisch onderzoek wordt er uitvoerig onderzoek gedaan om de gezondheid van uw ogen te kunnen beoordelen. Door middel van verschillende onderzoeken kan een optometrist in een zeer vroeg stadium afwijkingen of beginnende oogproblemen herkennen. Ziet u bijvoorbeeld wazig, lichtflitsen of zwarte plekken? Of heeft u last van droge, branderige of jeukende ogen? Dat kan wijzen op een oogafwijking. De meest voorkomende zijn: bijziendheid, verziendheid, ouderdomsverziendheid of astigmatisme. 

Wat gebeurt er tijdens een optometrisch onderzoek?

Allereerst wordt er in een vraaggesprek uw klachten en de voorgeschiedenis van uw ogen onderzocht. Wellicht komen er aandoeningen als glaucoom, staar en macula degeneratie in uw familie voor. Vervolgens wordt door de optometrist de ogen vakkundig gemeten. De sterkte voor veraf en dichtbij wordt bepaald en er wordt gecontroleerd of er bepaalde kijkafwijkingen zijn. Daarnaast wordt er nog een oogdrukmeting en een spleetlamponderzoek gedaan. Hierbij worden uw ogen van binnen én buiten uitgebreid bekeken. Nadat alles in kaart is gebracht, zal de optometrist een deskundig oogadvies geven. Zo kunnen wij adviseren om oefeningen te doen, een bril of contactlenzen aan te laten meten of verwijzen wij u door naar een huisarts of oogarts. 

Zo gaat een optometrisch onderzoek in z’n werk

Breng een bezoek aan Bielars Optiek & Optometrie

Wilt u een optometrisch onderzoek laten doen? Aarzel dan niet en breng een bezoek aan Bielars Optiek & Optometrie. Onze optometristen kunnen een verdergaand optometrisch onderzoek doen. Dankzij hun opleiding zijn zij in staat om in een zeer vroeg stadium eventuele afwijkingen of beginnende problemen te herkennen. Ook kunnen wij bij kinderen oogmetingen uitvoeren