Sporten met een bril? Wij geven tips!

Sporten met een bril? Wij delen tips!

Geplaatst op 12-03-2023

Sporten met een bril kan soms een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk om de juiste bril te vinden die comfortabel en veilig is tijdens het sporten. Bij Bielars Optiek & Optometrie weten we als geen ander hoe belangrijk het is om goed zicht te hebben tijdens het sporten, daarom delen we graag onze tips om te sporten met een bril.

Tip 1: Kies de juiste bril
Er zijn verschillende soorten brillen die speciaal zijn ontworpen voor sporten, zoals sportbrillen en zonnebrillen met sportclip. Deze type brillen blijven vaak beter op hun plaats zitten en bieden betere bescherming tijdens het bewegen.

Tip 2: Gebruik anti-slip oorhaakjes
Op een eenvoudige manier voorkomen dat uw bril van uw gezicht afglijdt? Maak gebruik van anti-slip oorhaakjes. Deze haakjes zijn gemaakt van zacht en elastisch materiaal en kunt u heel gemakkelijk om de uiteindes van uw bril schuiven. Zo kunt u zich volledig concentreren op uw sportieve activiteiten zonder zorgen te maken over uw bril.

Tip 3: Gebruik een bandje
Een andere optie is om gebruik te maken van een bandje om de bril op zijn plaats te houden. Dit is een eenvoudige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat de bril niet van je gezicht valt tijdens het sporten.

Tip 4: Kies de juiste brillenglazen
Naast het vinden van de juiste bril, is het ook belangrijk om de juiste brillenglazen te kiezen. Brillenglazen komen in verschillende materialen en coatings. Denk bijvoorbeeld aan polariserende glanzen die bescherming bieden tegen verblinde reflecties of een speciale coating die ervoor zorgt dat zweetdruppels of regeldruppels sneller wegglijden.

Tip 5: Overweeg contactlenzen
Als u het vervelend vindt om een bril te dragen tijdens het sporten, kunt u overwegen om contactlenzen te dragen. Contactlenzen bieden dezelfde duidelijke visie als een bril, maar zijn comfortabeler tijdens het sporten omdat ze geen belemmering vormen.

Breng een bezoek aan Bielars Optiek & Optometrie
Met deze tips kunt u comfortabel en veilig sporten met een bril. Kom langs bij Bielars Optiek & Optometrie en laat ons u helpen om de perfecte bril of contactlenzen te vinden voor uw sportieve activiteiten.

Sporten met een bril? Wij geven tips!