Pilotenkeuringen door Bielars Optiek & Optometrie
Net binnen

Pilotenkeuringen door Bielars Optiek & Optometrie

Geplaatst op 13-04-2021

Bielars Optiek & Optometrie is in Breda en omgeving de enige optometrist waar pilotenkeuringen worden uitgevoerd. Piloten volgen een pilotenopleiding bij Breda International Airport (voorheen Seppe) en worden vanuit AEC Medicals doorverwezen naar Bielars. Lees meer.

Piloten hebben een belangrijk beroep: ze moeten passagiers veilig op hun bestemming afleveren. Het is daarom belangrijk dat piloten een medische keuring ondergaan om vast te stellen dat ze de vliegveiligheid kunnen garanderen. Een onderdeel van de medische keuring is een oogheelkundig onderzoek. Bielars Optiek & Optometrie faciliteert oogheelkundige onderzoeken voor piloten in opleiding en voor bestaande piloten die hun certificaten moeten verlengen. 
 

Medische keuring voor piloten 

Een piloot draagt veel verantwoordelijkheid, want als hij over een medische aandoening beschikt, dan kan hij zichzelf, de crew, de passagiers of de mensen aan de grond in gevaar brengen. Daarom vindt er voor piloten periodiek een medische keuring plaats. Tijdens deze keuring wordt met een arts eventuele lichamelijke klachten, psychische klachten, eerdere operaties en eerdere specialistische onderzoeken besproken. Daarnaast wordt er door een optometrist een oogheelkundig onderzoek gedaan. Wanneer de medische keuring is doorstaan, krijgt de piloot een certificaat. Met dit certificaat is het – op medische gronden – toegestaan om te vliegen. 
 

Medische keuring door AEC Medicals 

Piloten die een pilotenopleiding bij Breda International Airport volgen, worden medisch gekeurd door AEC Medicals. Sinds 2002 zijn de luchtvaartkeuringen de core business van het bedrijf en hebben ze een reputatie opgebouwd als onafhankelijk en deskundig medisch keuringsinstituut. AEC Medicals beschikt over een NEN en ISO 9001-2000 certificaat en is bevoegd om medische certificaten af te geven voor EASA klasse 1 (CPL/ATPL), klasse 2 (PPL) en LAPL. Ook voor FAA- en Canada-keuringen kunt u bij het centrum terecht. 
 

Oogheelkundig onderzoek door Bielars Optiek & Optometrie

Het medisch keuringsinstituut AEC Medicals verzorgt de medische keuringen voor de piloten van de pilotenopleiding, maar ook voor bestaande piloten die hun certificaten moeten verlengen. Voor het oogheelkundig onderzoek worden de piloten doorverwezen naar Bielars Optiek & Optometrie. Wij zijn de enige optometrist in Breda en omgeving waar pilotenkeuringen worden uitgevoerd. 
 

Meer informatie van Bielars Optiek & Optometrie 

Bent u nieuwsgierig naar onze pilotenkeuringen? Aarzel niet en neem contact op met onze ervaren optometristen of breng een bezoek aan onze winkel. Wij voorzien u graag van meer informatie over oogheelkundige onderzoeken. 

Pilotenkeuringen door Bielars Optiek & Optometrie