Ouderdomsverziendheid (presbyopie)

Ouderdomsverziendheid (presbyopie)

Geplaatst op 28-10-2021

Wanneer we iets van dichtbij bekijken vallen binnenkomende lichtstralen niet op het netvlies maar net daarachter. Meestal is het beeld dan niet direct scherp en spannen onze oogspieren zich aan om het beeld toch scherp op het netvlies af te beelden. Hoe ouder we worden, hoe minder flexibel onze ooglens wordt en hoe minder goed we kunnen accommoderen. Wanneer het vermogen van scherpstellen op korte afstand verder afneemt is een leesbril vaak de oplossing. Lees er hier meer over.

Heeft u last van ouderdomsverziendheid?

Vaak ontstaan klachten rondom het veertigste levensjaar. U gaat minder goed zien van dichtbij, lezen gaat wat moeizamer en scherp zien wordt steeds lastiger. Soms heeft u nog helemaal geen bril nodig gehad maar heeft u nu toch het idee dat het zonder niet meer zo goed gaat. U heeft het gevoel dat u de tekst die u wilt lezen steeds dichterbij of verder weg moet houden. Ook lijkt het of u steeds meer licht nodig heeft. Herkent u zich in deze klachten? Kom dan eens langs bij Bielars Optiek & Optometrie. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

 

Risicofactoren ouderdomsverziendheid 

Zoals eerder geschreven ontstaat ouderdomsverziendheid vaak rondom het veertigste levensjaar en naarmate de jaren verstrijken neemt uw zicht helaas af. Het overkomt de meeste mensen, dus geen reden tot paniek, wanneer het ú overkomt. Wel raden we u aan, om op tijd een bezoek te brengen aan uw opticien zodat wij u kunnen helpen aan een prettige leesbril of lenzen. Zo heeft uw ouderdomsverziendheid geen invloed op uw leven. 
 

Wat doet een optometrist bij ouderdomsverziendheid

Wanneer u een bezoek brengt aan Bielars Optiek & Optometrie zal de optometrist uw ogen onderzoeken om vast te stellen dat u last heeft van ouderdomsverziendheid. Wanneer hier sprake van is gaat de optometrist met u in gesprek om te kijken wat voor u de beste oplossing is. Dit kan gaan om een leesbril, computerbril of een leesgedeelte in uw brilglazen of contactlenzen. 

 

Breng een bezoek aan Bielars Optiek & Optometrie

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Of denkt u dat u last heeft van ouderdomsverziendheid? Neem dan snel contact op met onze winkel in Breda. Wij helpen u graag verder. 

Ouderdomsverziendheid (presbyopie)