Mondkapje en bril: hoe voorkomt u beslagen brillenglazen?

Mondkapje en bril: hoe voorkomt u beslagen brillenglazen?

Geplaatst op 08-03-2021

Draagt u een mondkapje en heeft u steeds last van beslagen brilglazen? Dat is vervelend! Bielars Optiek & Optometrie heeft de oplossing voor dit condensprobleem. Lees ons blogbericht en ontdek enkele handige tips!

Mondkapjes, ze zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en ze worden veelvuldig gebruikt. Zeker nu er in Nederland een mondkapjesplicht geldt, wat betekent dat er in publieke binnenruimte verplicht mondkapjes gedragen moeten worden. Als brildrager is dit alleen niet ideaal, omdat een bril in combinatie met een mondkapje beslagen brilglazen oplevert. 
 

Tip 1: Kies een goed aansluitend mondkapje

Een veelvoorkomend probleem bij een mondmasker is dat condensatie tijdens het uitademen aan de bovenkant ontsnapt. Dit zorgt ervoor dat uw bril beslaat. Het is daarom verstandig om een mondmasker aan te schaffen die goed aansluit bij de neus of strakker gemaakt kan worden door een metalen strip of draad. 
 

Tip 2: Maak uw bril schoon

Uw bril schoonmaken met zeep helpt ook tegen een beslagen bril. Dit zorgt namelijk voor een klein beschermlaagje op uw bril, zodat die niet meer beslaat. Begin de schoonmaak met het nat maken van uw brilglazen en smeer ze daarna goed in met handzeep. Spoel daarna uw glazen af onder lauwwarm water en droog de bril met een geschikt brillendoekje.
 

Tip 3: Draag uw bril meer naar beneden 

Zoals eerder vermeld is het belangrijk om de bovenkant van het mondkapje goed gesloten te houden. Door uw mondkapje dicht bij uw ogen te dragen, kunt u uw bril iets lager op uw neus zetten, waardoor condensatie geen ruimte meer heeft om te ontsnappen.
 

Tip 4: Gebruik anticondensspray of -gel

Naast handzeep kunt u anticondensspray of -gel gebruiken om het beslaan van uw brilglazen tegen te gaan. Spuit wat spray of smeer een beetje gel op uw glazen en droog het daarna af met een brillendoekje.
 

Tip 5: Draag contactlenzen

De meest eenvoudige oplossing om beslagen brilglazen tegen te gaan, is het dragen van contactlenzen. Ruil uw bril tijdens een uitstapje in voor contactlenzen en u kunt onbezorgd erop uit!
 

Breng een bezoek aan Bielars Optiek & Optometrie

Wilt u een goed passende bril of contactlenzen? Laat uw ogen onderzoeken door de ervaren opticiens en optometristen van Bielars Optiek & Optometrie! Wij geven u deskundig advies over de beste bril of contactlenzen voor u. Breng een bezoek aan de winkel en vraag een oogmeting aan.

Mondkapje en bril: hoe voorkomt u beslagen brillenglazen?