Kies een bril die bij uw gezichtsvorm past

Kies een bril die bij uw gezichtsvorm past

Geplaatst op 04-10-2022

Wilt u bij de aankoop van een nieuwe bril weten welke bril u recht doet? Zoek een montuur die past bij uw gezichtsvorm. Wij helpen u om de perfecte match met uw gezicht te vinden.  

Ieder gezicht is uniek. Uw gezichtsvorm kan rond, ovaal, vierkant, driehoekig, hartvorming of rechthoekig zijn. Welke bril bij uw gezicht past, hangt af van de vorm van uw gezicht. Er zijn brillen voor elke gezichtsvorm. Met de juiste bril kunt u de sterke punten van uw gezicht benadrukken. Benieuwd welke bril het best bij u past? Bielars Optiek & Optometrie vertelt het u in deze blog.

Welke montuur past bij mijn gezicht?

Koop niet zomaar de eerste de beste bril die u tegenkomt. De vorm van uw gezicht heeft namelijk veel invloed op de keuze voor een brilmontuur. Zo kan een bril die bij uw gezichtsvorm geweldig staat, bij iemand anders juist niet uit de verf komen. Ontdek welke bril the perfect fit is voor u op basis van de vorm van uw gezicht.

Rond gezicht

Is uw gezicht even lang als breed? Heeft u ronde wangen, kin en voorhoofd? Dan heeft u een rond gezicht. Vierkante en rechthoekige monturen met een smalle vorm passen in dit geval het best bij u, want ze benadrukken de bovenkant van uw hoofd en niet de ronde wangen en kin. Zo ziet uw gezicht er langer en slanker uit.

Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is lang, slank en meestal symmetrisch. Herkent u zichzelf hierin? Dan hebben wij goed nieuws! Bij een ovale gezichtsvorm staat elke bril goed. U kunt dus kiezen uit ontzettend veel verschillende monturen.

Vierkant gezicht

Heeft u een vierkant gezicht met een brede kaaklijn en vierkante kin, dan kunt u het beste een ovale bril of bril met een vierkant montuur kiezen. Deze brilvormen accentueren de junkbeenderen en geven het gezicht een zachtere uitstraling.

Driehoekig

Een driehoekig gezicht kenmerkt zich door brede junkbeenderen en een scherpe kaaklijn. Bij een driehoekige gezichtsvorm brengt een brede of ronde bril het gezicht het best in balans. Dat komt omdat deze brilvorm de nadruk legt op het onderste gedeelte van uw gezicht.

Hartvormig

Heeft u een breed voorhoofd, prominente junkbeenderen en een scherpe kin? Dan heeft u een hartvormig gezicht. Met een brede en hoekige bril kunt u uw gezicht in balans brengen. Wilt u uw uitstraling verzachten? Kies dan voor een rond montuur.

Rechthoekig

Een rechthoekig gezicht is te herkennen aan een lange gezichtsvorm met rechte en sterke lijnen. Uw gezicht kenmerkt zich door een breed voorhoofd, brede kin, hoge junkbeenderen en scherpe kaaklijn. Heeft u een rechthoekige gezichtsvorm? Kies dan voor grote ronde bril!  

Kies een bril die bij uw gezichtsvorm past

Bezoek Bielars Optiek & Optometrie

Wilt u met deze tips aan de slag en zoekt u uw ideale bril? Kom langs bij Bielars Optiek & Optometrie in Breda. In onze winkel vindt u een grote verscheidenheid aan brillen: van brillen met grote monturen tot sierlijke brillen met een subtiel zwart montuurtje. Geef uw wensen aan ons door en onze verkoopadviseurs helpen u met het maken van een keuze!