Kapotte bril: zelf repareren of uitbesteden?

Kapotte bril: zelf repareren of uitbesteden?

Geplaatst op 28-10-2021

Gaat u uw bril zelf repareren of is het toch slimmer om dit uit te besteden? Bielars Optiek & Optometrie raadt u aan om altijd even langs te komen met uw kapotte bril. Onze opticiens zijn specialist en zien direct wat de schade is aan het montuur. Afhankelijk van de schade kan dit soms binnen slechts enkele minuten alweer gerepareerd zijn. Wilt u toch zelf aan de slag? Lees dan snel verder in deze blog.  

De bril zelf repareren

Wanneer u uw bril zelf wilt gaan repareren heeft u het voordeel dat u dit kunt doen op elk moment. U bent dus niet afhankelijk van een afspraak bij de opticien. Het grote nadeel is alleen dat u waarschijnlijk niet over het juiste gereedschap beschikt. Wij geven graag wat tips voor kleine reparaties. Maar let op; het zelf repareren van uw bril is op eigen risico en levert vaak niet het gewenste resultaat.  
 

Schroef los of kwijtgeraakt 

Bent u een schroefje kwijtgeraakt of zit deze los? Pak een kleine, platte schroevendraaier en draai de schroef weer voorzichtig vast. Bent u de schroef echt helemaal kwijt? Kom dan langs bij Bielars Optiek & Optometrie. Wij kijken of we een geschikte schroef hebben liggen en draaien hem snel voor u vast. Gebruik geen tandenstoker of stuk ijzerdraad om de schroef vast te zetten. U loopt hierbij het risico op grote beschadigingen aan het montuur of de glazen
 

Een kras op uw brilglas

Wanneer een glas uit het montuur valt of wanneer u uw bril per ongeluk laat vallen heeft u kans op het ontstaan van krassen. Ook lijkt het soms dat er krassen op de bril zitten terwijl dit vaak een ophoping aan vuil is. Een goede schoonmaakbeurt kan hierbij uw bril al redden. 
Zitten er na het poetsen nog steeds krassen op uw glas? Dan zijn uw glazen waarschijnlijk erger beschadigt. Wij raden u aan de glazen te laten vervangen. Kom hiervoor langs bij Bielars Optiek & Optometrie.   
 

Breng een bezoek aan Bielars Optiek & Optometrie

Wilt u uw bril toch graag laten repareren? Aarzel dan niet en kom langs bij Bielars Optiek & Optometrie. U kunt natuurlijk ook altijd eerst contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder het met repareren van uw bril. 

Kapotte bril: zelf repareren of uitbesteden?