Hooikoorts in combinatie met lenzen

Hooikoorts in combinatie met lenzen

Geplaatst op 17-04-2019

Heeft u last van hooikoorts? Zeker in combinatie met contactlenzen kunt u last hebben van jeukende, tranende en droge ogen. Bielars Optiek & Optometrie geeft u enkele tips hoe u uw hooikoortsklachten kunt verminderen!
 

De lente is aangebroken! Het blijft langer licht, de zon breekt vaker door en de gevoelstemperatuur loopt geleidelijk op … heerlijk! Als u overgevoelig bent voor ronddwalende stuifmeel en pollen van grassen, bomen of struiken, dan kunt u tijdens dit jaargetijde last krijgen van jeukende en tranende ogen – ook wel hooikoorts genoemd. Dit is extra vervelend als u bijvoorbeeld lenzen draagt. Wilt u weten hoe u de irritaties voor kunt zijn? Lees hieronder vijf tips om irritaties van hooikoorts tegen te gaan!
 

Tip 1: Wrijf niet in uw ogen

Als u last heeft van jeukende ogen, wrijft u het liefst eens lekker in ogen. Doe dit niet, want de irritaties worden namelijk steeds erger als u lenzen draagt. Het is beter om uw ogen te spoelen of met een nat (en schoon!) washandje vochtig te maken. 
 

Tip 2: Verschoon het beddengoed regelmatig

Uw bed is een verzamelplaats van pollen. Verschoon deze twee keer per week om zo geen last te hebben van uw ogen en bijbehorende irritaties. Het is ook belangrijk dat het beddengoed in de buitenlucht wordt uitgeklopt. Zo blijven de pollen buiten en worden deze niet mee naar binnen genomen.
 

Tip 3: Was uw haar voor het slapen gaan

Uw haar kan dienen als verzamelplaats van pollen, bijvoorbeeld na een dag buiten door te brengen. Was uw haren grondig voor u gaat slapen. Wilt u uw haar liever niet wassen omdat het dan snel vet wordt? Föhn de pollen uit uw haar. Let wel op: hierbij kunnen wel veel pollen in het rond dwarrelen. Zorg dat u uw ogen beschermd, bijvoorbeeld met een bril of zonnebril.
 

Tip 4: Gebruik geen make-up

Door het gebruik van make-up worden uw lenzen vervuild. Dit kan irritaties opwekken. Wilt u uw make-up combineren met uw contactlenzen? Breng eerst de lenzen in en doe daarna make-up op. Zo verkleint u de vervuiling van uw lenzen. 
 

Tip 5: Draag een bril of zonnebril 

Tijdens het pollenseizoen is de kans op een allergische reactie het grootst. Het is verstandig om in deze periode een bril of zonnebril te dragen, want hiermee houdt u de pollen tegen. Lenzen dragen in deze periode is niet aan te raden. Als u lenzen draagt, heeft u vaak meer last van de hooikoortsklachten.
 

Kom langs bij Bielars Optiek & Optometrie 

Wanneer u een extra beschermlaagje op uw oog wilt aanbrengen, zijn er speciale oogdruppels voor hooikoorts. Deze zijn wat dikker dan andere oogdruppels en bevat een antihistaminicum. Het antihistaminicum zorgt ervoor dat de allergische reactie wordt onderdrukt. Met deze oogdruppels voor hooikoorts heeft u veel minder last van tranende en waterige ogen. Kom langs bij Bielars Optiek & Optometrie en laat u adviseren door onze contactlensspecialisten. 

Hooikoorts in combinatie met lenzen