Gezonde voeding voor de ogen
Net binnen

Gezonde voeding voor de ogen

Geplaatst op 30-01-2023

Het is algemeen bekend dat gezonde voeding goed is voor onze gezondheid. Maar wist u ook dat voeding belangrijk is om uw ogen op langer termijn in topconditie te houden? In deze blog leest u welke voeding voor gezonde ogen zorgt.

Een tekort aan goede voedingsstoffen kan leiden tot oogaandoeningen, zoals droge ogen, staar en nachtblindheid. Door gezonde voeding te eten kan je het risico op deze oogproblemen verkleinen. Maar wat voor producten moet u op uw boodschappenlijstje zetten? Wij hebben het voor u uitgezocht.
 

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor uw ogen?

  • Antioxidanten: Deze voedingsstoffen helpen om de cellen en het weefsel van de ogen gezond te houden en verkleinen de kans op oogaandoeningen.
  • Carotenoïden: Dit zijn gezonde kleurpigmenten die het immuunsysteem ondersteunen en helpen bij de opname van vitamine A. Een voorbeeld van carotenoïden is luteïne.
  • Omega-3: Dit is goed voor het gezichtsvermogen en helpt om het oog in goede conditie te houden en scherp te blijven zien.
  •  Mineralen: Deze voedingsstoffen helpen met het opnemen van vitaminen.
     

Dit moet je eten voor gezonde ogen

  1. Vette vis

Vette vis bevat veel omega-3 vetzuren. Met name in zalm, tonijn, sardientjes en makreel vind je de grootste hoeveelheid omega-3 vetzuren.

  1. Bladgroenten

Bladgroenten als spinazie, andijvie, broccoli en boerenkool zijn rijk aan luteïne en antioxidanten. Het is het beste voedsel dat u kunt eten om uw ogen gezond te houden.

  1.  Eieren

Het eten van eieren is zeer geschikt om aan luteïne en carotenoïden te komen.

  1. Gekleurde groenten en fruit

Gekleurde groenten zoals paprika, wortel, mais, courgette, pompoen en gekleurd fruit zoals kiwi’s en rode druiven bevatten veel carotenoïden.
 

Breng een bezoek aan Bielars Optiek & Optometrie

Wilt u weten of uw ogen gezond zijn? Kom langs bij Bielars Optiek & Optometrie in Breda.Onze optometristen doen een uitvoerig onderzoek waarbij zij de gezondheid van uw ogen beoordelen. Dankzij hun opleiding zijn zij in staat al in zeer vroeg stadium afwijkingen of beginnende oogproblemen te herkennen.

Gezonde voeding voor de ogen