Gebruikstips voor contactlenzen

Gebruikstips voor contactlenzen

Geplaatst op 21-11-2022

Of u nu een ervaren lenzendrager bent of ze voor het eerst draagt: gebruikstips voor contactlenzen zijn altijd welkom. Wij zetten de beste tips & tricks voor u op een rij.

Draagt u contactlenzen? Dan vindt u het vast belangrijk dat uw lenzen comfortabel zitten en u goed kunt zien. Door uw lenzen op de juiste manier te gebruiken en ze te voorzien van goede verzorging voorkomt u problemen en kunt u jarenlang zorgeloos van uw lenzen genieten. Met haarscherp zicht en optimaal comfort.

Tip 1: Was uw handen

Het is uitermate belangrijk om uw handen met zeep te wassen voordat u uw lenzen inzet of uitdoet. Anders stopt u bacteriën rechtstreeks in uw oog en kunnen er vervelende irritaties en infecties ontstaan.

Tip 2: Gebruik lenzenvloeistof op maat

Bij aankoop van uw lenzen adviseert de opticien welke lenzenvloeistof het best bij uw lenzen en ogen past. Gebruik altijd deze lenzenvloeistof, tenzij u in overleg overstapt op een andere vloeistof. Bij sommige combinaties kan er namelijk een reactie ontstaan tussen de contactlens en de vloeistof. Dit kan schadelijk kan zijn voor het oog. 

Tip 3: Reinig uw lenzen met lenzenvloeistof

Door uw lenzen goed schoon te maken voorkomt u problemen met de ogen. Reinig uw lenzen altijd met lenzenvloeistof en nooit met kraanwater. Dat is namelijk niet steriel. Ook is het belangrijk om uw lenzenvloeistof na gebruik te verversen. Wanneer je lenzenvloeistof dagen in het bakje achterlaat, kan het zijn werking verliezen en is het niet meer steriel.

Tip 4: Doe uw lenzen in voordat je make-up opdoet

Het is verstandig om eerst uw lenzen in te doen en daarna pas uw make-up aan te brengen. Zo voorkomt u dat er vuil op uw lenzen komt. Daarnaast is deze volgorde ook nog eens heel handig, want dan kunt u goed zien terwijl u uw make-up doet. Dezelfde regel geldt voor het weghalen van make-up. Doe eerst uw lenzen uit en ga dan pas uw make-up verwijderen. 

Tip 5: Draag uw lenzen niet langer dan de aanbevolen tijd

De draagtijd van uw lenzen is afhankelijk van uw ogen, het type lens en de kwaliteit van uw contactlenzen. Uw lenzen zijn ontworpen om voor een bepaalde tijd effectief te kunnen werken. Wanneer lenzen te lang gebruikt worden, kunnen ze niet meer goed zitten, vuil worden of scheuren. Draag uw lenzen daarom nooit langer dan de aanbevolen tijd.

Extra tip: Vakantie

Giet u als u op vakantie gaat ook altijd uw vloeistoffen over in andere flesjes? Doe dit niet met uw lenzenvloeistof! Deze reisflessen zijn namelijk niet steriel. Gelukkig is er een oplossing: ieder merk heeft ook kleine flesjes lenzenvloeistof beschikbaar.

Meer weten over contactlenzen? Bezoek Bielars Optiek & Optometrie

Wilt u meer gebruikstips voor contactlenzen? Dan bent u bij Bielars Optiek & Optometrie aan het juiste adres. Onze ervaren opticiens vertellen u graag alle ins and outs van contactlenzen. Bent u op zoek naar nieuwe contactlenzen en wilt u graag lenzen die perfect bij uw ogen passen? Bekijk dan de collectie van Bielars Optiek & Optometrie in Breda. Wij bieden contactlenzen van verschillende fabrikanten en garanderen u een uitstekende kwaliteit. Kom langs in onze winkel of neem vrijblijvend contact op.

Gebruikstips voor contactlenzen