De kans op oogproblemen verkleinen? Ontdek deze tips!

De kans op oogproblemen verkleinen? Ontdek deze tips!

Geplaatst op 01-09-2023

Bij Bielars Optiek & Optometrie weten we hoe belangrijk het is om goed voor uw ogen te zorgen. Geniet van scherp zicht met onze praktische tips!

Goed zicht is van onschatbare waarde. Daarom delen we graag praktische tips om uw zicht optimaal te houden. Van bescherming tegen schadelijke zonnestralen met stijlvolle zonnebrillen tot slimme schermpauzes en voedingsadvies voor uw ogen, we hebben al onze adviezen op een rijtje gezet.

Tip 1: Bescherm uw ogen tegen de zon
Ja, we weten dat een zonnebril er cool uit kan zien, maar het is zoveel meer dan alleen een modeaccessoire. Het beschermt uw ogen tegen schadelijke Uv-stralen die kunnen leiden tot oogproblemen. Dus de volgende keer dat u naar buiten gaat, vergeet dan niet uw zonnebril op te zetten. En als u er nog geen hebt, kom dan eens langs bij Bielars. We hebben een breed scala aan stijlvolle en beschermende zonnebrillen voor u klaarliggen.

Tip 2: Neem regelmatig pauze van uw scherm
Of u nu werkt, studeert of gewoon wat tijd doorbrengt op sociale media, het is gemakkelijk om urenlang naar een scherm te staren. Maar wist u dat dit uw ogen kan belasten en droog kan maken? Probeer elke 20 minuten 20 seconden weg te kijken van uw scherm. Dit wordt de 20-20-20 regel genoemd en kan echt helpen om uw ogen fris te houden.

Tip 3: Eet gezond
Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar wat u eet kan ook invloed hebben op uw ogen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines A, C en E, zink en omega-3 vetzuren kunnen helpen om uw ogen gezond te houden. Dus vergeet niet om wat wortels, spinazie, vette vis en noten in uw dieet op te nemen.

Tip 4: Laat regelmatig uw ogen controleren
En last but not least, vergeet niet om regelmatig een oogonderzoek te laten doen. Het kan helpen om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Bij Bielars hebben we ervaren optometristen die uw ogen grondig kunnen onderzoeken en u de beste oplossingen kunnen bieden. Kom langs bij Bielars Optiek & Optometrie in Breda!

De kans op oogproblemen verkleinen? Ontdek deze tips!