Bielars Optiek & Optometrie bestaat 50 jaar! 

Bielars Optiek & Optometrie bestaat 50 jaar!

Geplaatst op 01-10-2020

Bij Bielars Optiek & Optometrie vieren we een (bescheiden) feestje, want onze brillenspeciaalzaak bestaat vijftig jaar! Op 3 oktober 1970 ontving Bielars haar eerste klanten. Lees hier meer informatie over onze rijke bestaansgeschiedenis! 

Bielars Optiek & Optometrie is een bekende naam in Breda en omstreken. Al vijftig jaar lang. Op 2 oktober 1970 schreef de heer Bielars, de oprichter van Bielars Optiek & Optometrie, zich in bij de Kamer van Koophandel. Hij wilde zijn eigen brillenspeciaalzaak openen en vestigde zich aan de Moerwijk in Breda. Een dag later opende de brillenspeciaalzaak zijn deuren en ontving hij zijn  eerste klanten. Klanten uit de wijde omgeving wisten hun weg naar Bielars te vinden, want ze konden hier terecht voor een ruim assortiment brillen en – nóg belangrijker – een weergaloos goed advies.
 

Grondlegger optometrie in Nederland 

In de loop der jaren heeft Bielars Optiek & Optometrie zich geprobeerd steeds meer te onderscheiden van andere brillenspeciaalzaken. Zo heeft de heer Bielars zich in het bijzonder toegelegd op optometrie. Optometrie wordt ook wel oogmeetkunde genoemd. Het is de wetenschap waarbij met behulp van metingen afwijkingen aan de ogen geconstateerd kunnen worden. De heer Bielars is één van de grondleggers van de optometrie in Nederland. Hij zorgde er mede voor dat het beroep van optometrist wettelijk erkend werd en in het BIG-register werd opgenomen. Dit was in 2000. Ook zorgde de heer Bielars er mede voor dat er een hbo-opleiding optometrie kwam. 
 

Waardige opvolger

In 1996 kwam Bart van de Wiel werken bij Bielars Optiek en Optometrie. De heer Bielars nam Bart onder zijn vleugels en hij leerde hem de kneepjes van het vak. Hij stuurde er ook op aan dat Bart de opleiding tot optometrist ging volgen, want tot dusver waren er weinig optometristen in Nederland. En zo geschiedde: Bart volgde de opleiding en haalde zijn diploma. Enige jaren later zocht de heer Bielars een waardige opvolger van zijn brillenspeciaalzaak en op 25-jarige leeftijd werd Bart de mede-eigenaar van Bielars Optiek & Optometrie. In 2009 werd Bart de volledige eigenaar.
 

Verhuizing naar Mathenessestraat

In 2009 vond er een verhuizing plaats: Bielars Optiek & Optometrie vestigde zich aan de Mathenessestraat in de Bredase wijk IJpelaar (nabij Ginneken en Blauwe kei en op steenworp afstand van Bavel). In de winkel werkt Bart samen met een vast team van fijne en enthousiaste collega-opticiens en –optometristen. De medewerkers werken er veelal enkele jaren en één collega, Saskia, werkt zelfs al 26 jaar bij Bielars Optiek & Optometrie! Dag in dag uit ontvangen de medewerkers u met een lach, een kop koffie én een zeer deskundig advies. Komt u voor een nieuw montuur of set contactlenzen? Of wilt u de gezondheid van uw ogen óf de ogen van uw kind laten controleren? U bent van harte welkom!
 

50-Jarig bestaan

Zoals u hierboven leest, opende de heer Bielars zijn brillenspeciaalzaak op 3 oktober 1970. Dit is inmiddels al vijftig jaar geleden, oftewel een halve eeuw! Dit is een zeer bijzondere mijlpaal waar wij als team graag bij stil staan. Gezien het coronavirus kunnen wij geen groots jubileumfeest geven, maar we willen toch aandacht schenken aan het 50-jarige jubileum. En wie weet kunnen we volgend jaar alsnog een jubileumfeest met u vieren (50+1). De tijd zal het leren!

Bielars Optiek & Optometrie bestaat 50 jaar!