Bielars Optiek en Optometrie exposeert werk van Hedy Korver

Bielars Optiek en Optometrie exposeert werk van Hedy Korver

Geplaatst op 18-10-2018

Alle kunstliefhebbers opgelet: kom langs bij Bielars Optiek en Optometrie in Breda. Tot eind januari 2019 exposeren wij de schilderijen van kunstenares Hedy Korver. Lees hier meer informatie over de expositie.

Bij Bielars Optiek en Optometrie ziet u geregeld kunstwerken van regionale kunstenaars. Deze kunstwerken zorgen niet alleen voor een sfeervolle aankleding van onze winkel: ook de kunstenaars kunnen op deze manier hun werken aan een breder publiek tonen. Momenteel exposeren wij de schilderijen van kunstenares Hedy Korver uit Breda. 
 

Ontdekkingstocht

Schilderen en tekenen zit bij Hedy Korver (geboren in Batavia in 1948) in de familie. Hedy heeft lessen gevolgd bij verschillende kunstenaars. Daar heeft ze vooral geleerd te geloven in haar eigen schilderkwaliteiten, creativiteit en beeldend vermogen. Schilderen is voor Hedy een ontdekkingstocht naar haarzelf. In het schilderen van water ervaart ze bijvoorbeeld het stromen van het leven. Een uitnodiging om los te laten en met de stroom mee te gaan.
 

Vrijetijd Beeldende Kunstenaars

Momenteel is Hedy lid van Vrijetijd Beeldende Kunstenaars Breda. Dit is een vereniging van meer dan veertig enthousiaste schilders die zelfstandig schilderen op de Nieuwe Veste in Breda. Zij krijgen daarbij advies van de kunstenaars John van Gils en Tatjana Korchagina. Hedy schildert voornamelijk figuratief-realistisch, portretten en abstract met als techniek acryl, olieverf, pastelkrijt en aquarel. 
 

Bewonder de kunstwerken 

Een selectie van de schilderijen van Hedy is te zien in de expositie bij Bielars Optiek en Optometrie. Hier ziet u de werken ‘Bruiloft’, ‘Paradijsvogels’, ‘Opspattende branding’, ‘Beer’, ‘Beeld Rodin’ en ‘Zee stromend’. Dit laatste werk is bij een Provinciale wedstrijd uit 210 inzendingen gekozen tot één van de twaalf beste werken voor de Brabantse Beeldende Amateur Kunstprijs 2015. Beng tot eind januari 2019 een bezoek aan Bielars Optiek en Optometrie en bewonder de prachtige kunstwerken van Hedy!

Bielars Optiek en Optometrie exposeert werk van Hedy Korver