Bielars exposeert kunstwerken Diana Bijl

Bielars exposeert kunstwerken Diana Bijl

Geplaatst op 12-11-2017

Van schilderijen tot beeldhouwwerken en fotoreportages: geregeld exposeert Bielars Optiek en Optometrie kunstwerken van lokale kunstenaars. Tot februari 2018 kunt u in onze winkel in Breda de prachtige kunstwerken van Diana Bijl bewonderen.

Intuïtieve en directe schilderstijl

Diana is geboren in Tiel, waarna ze na enkele omzwervingen in Beuningen is neergedaald. De geboren Tielse heeft onder leiding van diverse docenten en schilders haar eigen stijl ontwikkeld. Ze omschrijft haar stijl als volgt: “Ik schilder op een intuïtieve en directe manier, zonder vooropgesteld plan. Heldere en felle kleuren worden door mij niet geschuwd. Acryl is het medium dat het beste bij mij past omdat ik hiermee snel kan werken. Vaak schilder ik puur uit de tube en komen de kleuren pas op het doek voor het eerst bij elkaar.”
 

Inspireren door abstracte werken

Diana schildert met name portretten en landschappen: hierbij laat ze zich inspireren door abstracte werken van William Turner, Emil Nolde, Gerrit Benner en Constant Permeke. “Ik ben gefascineerd door de verscheidenheid aan emoties die op de gezichten van de mensen om mij heen te zien zijn en ik heb geprobeerd om dit vast te leggen. Handen ondersteunen vaak een emotie en zijn daarom regelmatig in mijn portretten te zien. Naast het maken van portretten schilder ik ook landschappen en dan vooral van de Wadden of van het strand van Zeeland waar ik geregeld kom.”
 

Kunstwerken bewonderen bij Bielars

Benieuwd naar de kunstwerken van Diana Bijl? Beng tot februari 2018 een bezoek aan Bielars Optiek en Optometrie aan de Mathenessestraat 63A in Breda. Wij exposeren een selectie van Diana’s kunstwerken en u kunt deze werken bekijken én aanschaffen. Wilt u alle kunstwerken van Diana bekijken, bezoek dan haar websites Daan Art en Kunstwerk Groep.

Bielars exposeert kunstwerken Diana Bijl