Is er verschil in kwaliteit van contactlenzen?

Is er verschil in kwaliteit van contactlenzen?

Geplaatst op 02-09-2019

Bij uw lokale drogisterij staan dezelfde contactlenzen als die u bij ons krijgt. Waarom zou u daarom uw lenzen bij Bielars Optiek & Optometrie aanschaffen in plaats van de veel goedkopere variant daar? In dit blog laten we hier graag ons licht op schijnen om u zo de beste keuze te laten maken. Daarbij is de belangrijkste vraag of er verschil is in de kwaliteit tussen verschillende contactlenzen.

Stel: u gaat op vakantie en u wilt graag wat extra contactlenzen meenemen. Dan kunt u bij ons aankloppen en een extra set mee krijgen. Of u gaat naar de plaatselijke drogist en koopt ze daar voor een habbekrats. Op zich is daar niets mis mee, zeker als u reservelenzen voor het zwemmen wilt bijvoorbeeld. Wij raden het echter sterk aan om uw lenzen bij ons af te nemen. Niet alleen meten onze optometristen uw ogen op, we checken ook de gezondheid van uw ogen. Ook wanneer u bijvoorbeeld een cilindrische afwijking heeft of een speciale soort, zijn de zogenaamde ‘one size, fits all’-lenzen een mindere optie.

Lenzen en lenzenvloeistof

Mocht u toch kiezen voor de goedkopere variant, raden wij met klem aan om in ieder geval kwalitatieve lenzenvloeistof te gebruiken. Het verschil in de goedkopere en duurdere soorten is hier groot: een goedkope vloeistof reinigt uw contactlenzen niet goed waardoor er bacteriën, vuil en eiwitten in blijven zitten met irritaties, troebel zicht, droogheid en zelfs ontstekingen als gevolg. Ook is uw lenzenvloeistof speciaal afgestemd op uw type lens. Mocht u dus kiezen voor een goedkope set lenzen, zorg er dan in ieder geval voor dat u hoogwaardige lenzenvloeistof meeneemt.

Verschil in kwaliteit lenzen

Het verschil in de kwaliteit van contactlenzen is dus niet zo groot. Het prijsverschil zit hem met name in het advies op maat dat u bij ons krijgt. U bent er daarbij van verzekerd dat u kwalitatief hoogwaardige lenzen heeft en eventuele problemen snel opgespoord worden. Wilt u meer weten over contactlenzen of wilt u uw ogen op laten meten door de optometristen van Bielars Optiek & Optometrie? Neem dan gerust contact met ons op om een afspraak te maken. Ook voor meer informatie kunt u altijd bij ons terecht.

Is er verschil in kwaliteit van contactlenzen?