Bielars exposeert kunst van Miriam Tanke

Bielars exposeert kunst van Miriam Tanke

Geplaatst op 17-08-2020

Bent u liefhebber van kunst? Bij Bielars Optiek & Optometrie bewondert u de prachtige kunstwerken van Miriam Tanke. Tot medio november 2020 exposeren wij de schilderijen van deze kunstenares. Lees hier meer informatie over de kunstenares en de expositie! 

Als er iets is waar u uw ogen voor nodig heeft, is het wel kunst. Bij Bielars Optiek & Optometrie hebben wij geregeld exposities met kunstwerken van lokale kunstenaars, zoals schilderijen en beeldhouwwerken. Deze kunstwerken zorgen niet alleen voor een sfeervolle aankleding van onze brillenspeciaalzaak: ook de kunstenaars kunnen op deze manier hun werk aan een breder publiek tonen. Momenteel exposeren wij de schilderijen van kunstenares Miriam Tanke. 
 

Expressieve kunst met realistische details

Miriam maakt expressieve kunst met soms realistische details. De schilderijen kenmerken zich door de kleurrijke tinten én de soms dromerige beelden. Zelf zegt ze het volgende daarover: “Als angstige peuter ondervond ik een gevoel van veiligheid, geruststelling en hoop bij het kijken naar de heiligenbeelden in de kerk. Als volwassen ex-kerkelijke duiken christelijke en universele symbolen regelmatig uit m’n onderbewustzijn op. In de stilte van het creatieve proces kan ik me verwonderen over de nieuwe beelden die ontstaan. In m’n schilderijen en 3D-collages verschijnen ook vaak dieren, waar ik met zoveel plezier naar kan kijken en die ik als m’n leermeesters ben gaan zien. Als mens zijn we het enige zoogdier met een zelfbeeld … Dat we niet zijn. De kalkoen is zichzelf. De haas, de hond, het paard, ze zijn zichzelf. En wij?”
 

Expositie bij Bielars Optiek en Optometrie 

Bent u nieuwsgierig geworden naar de schilderijen van Miriam en wilt u deze in het echt bewonderen? Van medio augustus tot medio november 2020 worden haar werken geëxposeerd bij Bielars Optiek & Optometrie in Breda. U kunt de schilderwerken op uw gemak bekijken en indien gewenst kunnen wij u in contact brengen met de kunstenares. Graag tot ziens in onze winkel.

Bielars exposeert kunst van Miriam Tanke